4 Tips voor een relaxte trouwreportage

Jun 18, 2019

Iedereen wilt een relaxte fotoshoot tijdens zijn bruiloft, maar hoe? In deze blog geef ik je 4 tips voor een relaxte trouwreportage. Het vinden van een locatie voor de fotoshoot kan erg lastig zijn. Je wilt iets persoonlijks, unieks, maar toch ook in de buurt. In deze blog geef ik een aantal tips voor het vinden van een mooie locatie voor de fotoshoot. Kan die straks ook weer van de to-do lijst afgestreept worden!

  1. Neem de tijd

Ik raad mijn bruidsparen altijd aan om 1,5 uur (exclusief reistijd) in te plannen voor de shoot. Dit lijkt lang, maar die tijd heb je echt wel nodig. Daarnaast is dit misschien ook wel het enige moment van de dag dat jullie echt even samen zijn, geniet daar dus van!

Zoek een omgeving die rustig is. Bijvoorbeeld de natuur. Jullie worden niet afgeleid van mensen die jullie feliciteren of voorbijgangers waarop we moeten wachten. Via Google Maps kun je geschikte plekken in je omgeving vinden. Ga er een keertje wandelen en op onderzoek uit. Zo kom je unieke en prachtige plekken tegen.

  1. Denk aan het licht

Licht is het allerbelangrijkste voor een fotograaf. Het is fijn als er veel licht is op een shoot locatie, maar ook schaduw is zeker belangrijk. De fotograaf kan dan zelf bepalen welk licht op dat moment het mooiste is.

  1. Maak het persoonlijk

Misschien ben je in de omgeving van de trouwlocatie ten huwelijk gevraagd. Of zaten jullie tijdens de eerste date op een bankje in een park. Maak de locatie van de shoot persoonlijk. Kies iets dat bij jullie past en waar jullie een connectie mee hebben. Zo wordt de shoot nog specialer.

Esther_Arie_preview027.jpg

  1. 1 of 2 shoots?

Een ander tip voor een relaxte trouwreportage is: Ga jullie voor 1 wat langer shoot of kiezen jullie voor 2 kleinere? Bijvoorbeeld overdag en ‘s avonds tijdens golden hour? Het voordeel van een tweede shoot is dat jullie iets relaxter zijn en de spanning van jullie is afgevallen. Jullie zijn dan echt getrouwd en dat straalt van de foto’s af!

Misschien is de belangrijkste tips voor een relaxte trouwreportage wel: GENIETEN! Als jullie je relaxed voelen en opgaan in elkaar (hoe verliefder hoe beter), dan kan de fotograaf de mooiste en meest romantische foto’s maken. Meer tips? Hier vind je tips voor prachtige getting ready foto’s.

Wil je graag dat ik jullie dag kom fotograferen? Vraag hier de informatiebrochure aan.

Categorie

deel