fotografie musthaves

MIJN FOTOGRAFIE MUSTHAVES

Feb 26, 2021

In de afgelopen jaren heb ik als fotograaf veel apparatuur en tools verzameld om mijn foto’s te verbeteren en het werk “makkelijker” te maken. In deze blog deel ik mijn fotografie musthaves. De producten/tools die ik meest gebruikt en vertel ik waarom en wanneer ik ze gebruikt.

Nikon Z6 II

First of all: my baby of baby’s: De Nikon Z6 II. Ik gebruik ze nog niet super lang, maar ben er nu al super blij mee. Ik begon met één body en al snel kocht ik een tweede. Zelf gebruik ik alleen lenzen met een vast brandpunt, waardoor het hebben van twee camera’s tijdens een bruiloft bijna noodzakelijk is.

Nikon 50 mm f1.8

De eerste lens die ik naast mijn “kit lens” kocht was de Nikon 50 mm 1.8 mm ik heb hem na een tijdje verkocht op “duurdere” lenzen te kopen, maar als snel miste ik hem en heb ik hem opnieuw gekocht. Het is een super fijne lens voor portretten, maar tijdens een bruiloft zit die ook bijna de hele dag op mijn camera

Sigma art 35 mm f1.4

Een andere favoriete lens is de Sigma art 35 mm 1.8. Ik ben echt FAN van sigma art lenzen en heb naast deze ook nog de 24 en 85 mm. Dit was de tweede lens die ik kocht en is met de 50 mm de perfecte combinatie op bruiloften. Tijdens de ceremonie of diner wissel ik deze af met mijn 85 mm. Hierdoor heb ik super gevarieerde beelden.

Reflectiescherm 5-in-1

Een reflectiescherm gebruik niet tijdens een bruiloft, maar wel tijdens product shoots. Als ik bijv. sieraden of eten fotografeert doe ik dit bij een raam, zodat ik zoveel mogelijk daglicht heb. Het reflectiescherm zorgt ervoor dat er minder schaduw op de foto te zien is. Het scherm zet ik aan de andere kant van het raam.

Think Thank Airport

Al deze spullen neem ik mee in de Think tank airport advantage. Een koffer waar alles in past en als ik naar het buitenland gaat is dit ook precies de formaten van handbagage koffer, ideaal dus!

SD-kaartjes

SD-kaartjes, heel veel SD-kaartjes. Ik gebruik de SanDisk 128 gb of 64 gb. In al die jaren heb ik er ontzettend veel gespaard, zodat ik na een bruiloft niet direct alle foto’s van mijn kaartjes af hoeft te halen. Zo heb ik altijd lege kaartjes beschikbaar.

Moneymaker

Een Moneymaker, beetje een gekke naam, maar super handig! Dit is een leren riem die je om beide schouders heen doet. Je kan er twee camera’s aan hangen.

Al deze fotografie musthaves gebruik zelf graag. En ik zou deze tools ook aan jou aanraden! Mocht je vragen hebben over één van deze tools dan help ik je graag!

Deze pagina bevat affiliate links

Categorie

deel