REIZEN // Kaapstad dé droombestemming voor je honeymoon

Apr 15, 2020

Zuid-Afrika is een land waarvan ik vind dat hij hoog op je lijstje moet staan. In de vier maanden dat ik in Kaapstad heb gewoond ben ik verliefd geworden op dit land. Niet alleen op de prachtige natuur en het heerlijke weer, maar ook op de fijne sfeer die er hangt. Inmiddels ben ik al 3 keer terug geweest en vloog ik afgelopen januari samen met mijn vriend weer naar mijn favo plekje op de wereld. Ga je op honeymoon (of gewoon op vakantie) naar Zuid-Afrika / Kaapstad of twijfel je nog? Lees door want ik geef je tips en Ideeën!

download (3)

Zuid – Afrika / Kaapstad, is wat mij betreft de perfecte (honeymoon) bestemming en dan met name de omgeving Kaapstad. Prachtige natuur, unieke plekjes, de mooiste zonsondergangen, heerlijk eten en fantastische wijnen. Kaapstad vind ik de place to be. Ik houd van de drukke stad, maar je kan er ook heel goed relaxen op de mooie stranden. Er is zo ontzettend veel te doen. Daarnaast zijn de natuurparken echt prachtig. De wilde dieren, bergen, uitgestrekte vlaktes, wijngaarden en dit alles met een heerlijk klimaat.

Voor Europanen is de Zuid Afrikaanse Rand best gunstig. Vooral uit eten en de wijnen zijn relatief goedkoop. Geniet van elkaar en alle luxe, maar doe je ogen niet dicht voor de armoede die hier is. Dit hoort helaas ook bij het land en sta er dan ook even bij stil.

MUST VISIT KAAPSTAD!

Garden route
Als je in Zuid –  Afrika bent moet je zeker de Garden Route volgen, een prachtige route langs de zuid kust. Je doet er ongeveer een 4 tot 7 dagen over om vanaf Kaapstad met tussenstops naar Porth Elisabeth te rijden. Vervolgens kun je terug vliegen of een andere route terug rijden. Onderweg kom je mooie surf stranden tegen, prachtige natuur om te hiken, idyllische dorpjes, safari’s en vergeet de hoogste bungeejump ter wereld niet.

Omgeving Kaapstad
Verblijf tussen de wijngaarden in Stellenbosch. Bezoek Babylonstoren en Boschendal voor een winetasting ( & picknick) en ga voor een romantische nacht naar Cederberg. Hier heb ik tijdens een heldere nacht de mooiste en meeste sterren ooit gezien. Cederberg is heel erg back to basic. Het enige wat je kan doen is bij het zwembad liggen en mooie hikes maken. Voor mij een perfecte combinatie. ‘s Avonds maakt de eigenaar eten voor je en kan je bij het kampvuur zitten.

Vergeet niet om op safari te gaan, er zijn een paar natuurparken in de buurt. Het leukste is om hier te overnachten dan heb je ’s ochtends en ’s avonds een safari en de meeste kans om de dieren te zien. Ik heb dat drie jaar geleden gedaan. Dit jaar sloegen we de safari in Zuid-Afrika over, omdat we nog naar Namibie volgen. Ohja, vergeet niet te zwaaien naar de pinguïns op weg naar Kaap de Goede Hoop.

Kaapstad
Bekijk de prachtige zonsondergang op de sunset cruise (een catamaran tour) of neem je fles wijn mee en ga op Signal Hill zitten. Iets actiever? Beklim dan de Lionshead, iets voordat het zonsop- of ondergang is. Je ziet vanaf hier de stad, de Tafelberg en de stranden.

Wat ook heerlijk is, is het rondlopen op de vele markten die er zijn. Ga bijvoorbeeld naar Oranjezicht, Old biscuit mill, greenmarket square, Houtbay market en V&A food market.

Omdat het eigenlijk allemaal te veel is om op te noemen heb ik een lijstje gemaakt mijn must visit en mijn favoriete restaurants:
– Eten bij La parada
– Ontbijten bij Batavia in Bo-kaap
– Lionshead beklimmen met zonsopgang
– Llandudno – Chapmans peak – Boulders beach – Kaap de goede hoop
– Verse vis eten bij Kalky’s in Kalks bay
– Surfen bij Muizenberg
– foto’s maken bij bo-kaap
– Ontbijten bij The strangers club
– Outdoor bioscoop in Kirstenbosch
– The Lawns at the Roundhouse
– Graffiti kijken in woodstock
– Cocktails en eten bij Kloof street house (wel van te voren reserveren)
– The gin bar
– Bekijk het prachtige uitzicht vanaf het Bloubergstrand
– Rondlopen en winetasting bij Babylonstoren
– Helicopter vlucht maken
– Ontbijten bij The conscious kitchen
– Zonsondergang kijken op de Tafelberg
– Paragliding vanaf Signal hill
– Picknicken bij Boschendal

Voor mij is Kaapstad dé perfecte locatie voor je honeymoon, maar natuurlijk ook voor een fantastische vakantie. Ik ben mega enthousiast over Zuid-Afrika en ga zeker een keer terug. Wil je meer weten? E-mail mij je vragen. P.s. wil je nog meer foto’s uit Kaapstad hier vind je een shoot op Clifton beach? Stuur dan een berichtje 🙂

Categorie

deel