inspiratie // interview met wedding planner Naomi

Dec 28, 2018

Ik leerde Naomi kennen tijdens de Love and Marriage beurs afgelopen januari. Het klikte gelijk en inmiddels zijn we al aardig wat koffie-dates verder. Ook heb ik een bruiloft mogen fotograferen waar Naomi weddingplanner was. Het leek mij leuk om Naomi wat vragen te stellen die jullie misschien kunnen helpen! Op 13 januari organiseert Naomi een Masterclass Design your own wedding. Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor de bride-to-be die graag zelf haar droombruiloft wil realiseren.  Na het volgen van deze Masterclass kun je vol zelfvertrouwen én met de juiste informatie aan de slag met het plannen en organiseren van jullie droombruiloft! 

 

Waarom ben je weddingplanner geworden en wilde je dat altijd al worden?

Ik ben weddingplanner geworden, omdat ik het fantastisch vind om andere mensen te helpen bij het realiseren van hun dromen en hun zorgen weg te nemen. Op een bruiloft voel je échte liefde. En niet alleen tussen de bruid en bruidegom, maar ook tussen het bruidspaar en al hun gasten. Liefde verbindt. Dat ik mensen kan en mag helpen bij één van hun állermooiste dagen voelt fantastisch! Ik wist niet altijd al dat ik dit beroep wilde gaat uitoefenen, maar na het bijwonen van mijn eerste huwelijk als gast begon er iets te kriebelen. En dit heeft zich tijdens mijn studie verder ontwikkeld, nog voor het afronden van mijn studie ben ik de Vakopleiding Weddingplanner gaan volgen.

 

Vertel me meer over Naoomevents

In 2017 ben ik vól overtuiging NAOOMEVENTS gestart. NAOOMEVENTS staat voor écht trouwen en dat betekent voor mij het vieren van de liefde en van het leven. Een bruiloft hoeft niet perfect te zijn, het is geen optreden. Als je aan het einde van de dag getrouwd bent met de liefde van je leven dan is alles perfect gegaan. Ik wil bruidsparen het gevoel geven dat zij er te allen tijden bij horen en dat ze zichzelf mogen zijn. Ik beschik over een uitgebreid netwerk van gedreven vakmensen en topleveranciers die weten hoe ze van een huwelijk een feest moeten maken dat gasten bijblijft. Ik kijk samen met mijn bruidsparen naar wat bij hen past. Van catering tot entertainment en van een trouwambtenaar tot een fotograaf en een visagist. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat het bruidspaar en de gasten zorgeloos kunnen genieten!

 

 

Waar kan je bruidsparen precies mee helpen?

Ik kan bruidsparen helpen vanaf het állereerste moment. Ik kan bijvoorbeeld helpen bij het vinden van dé mooiste locatie en de beste leveranciers. Er zijn tegenwoordig ook zoveel mogelijkheden en ik kan bruidsparen laten zien waar ze moeten zoeken óf juist voor hen zoeken. Ik ga samen met het bruidspaar aan de slag. Van tafelschikking tot openingsdans en van het managen van hun enthousiaste familieleden tot het vinden van het entertainment dat precies bij hun past. Ik denk met hen mee van begin tot einde. Uiteraard zorg ik ervoor dat het bruidspaar ook geniet van de reis ernaartoe. Het bruidspaar blijft alle beslissingen nemen! Als weddingplanner maak ik het maken van deze beslissingen alleen een heel stuk makkelijker. Het bruidspaar heeft altijd iemand met de juiste kennis ervaring om op terug te kunnen vallen, hoe fijn is dat?!

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Ook brengen we in kaart hoe hun dag eruit moet gaan zien en welke verwachten het bruidspaar heeft. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een uitgebreid voorstel. Gaan we samen verder? Dan bewandelen we stap voor stap het pad naar hun stralende dag en spreken we geregeld af om de planning door te nemen.

 

Wat vind je het leukste aan het plannen van een bruiloft?

Ik vind eigenlijk álles leuk! Ik vind het vooral leuk om bruidsparen te verrassen met mijn ideeën en deze vervolgens ook te mogen realiseren. En de dag zelf voelt voor mij als het behalen van de finish. Het geeft me een onwijze kick!

 

Zijn de wensen van het bruidspaar wel een té gek gek of onuitvoerbaar?

Dit heb ik zelf nog niet eerder meegemaakt. Ik ga altijd op zoek naar een goede oplossing, mocht iets niet haalbaar zijn. En ik geloof er zeker in dat als het bruidspaar echt iets wilt, er zeker een weg is.

 

Hoe lang van te voren boeken bruidsparen jou?

Dit is heel verschillend. Ik heb bruidsparen die mij één jaar van te voren boeken, maar ook bruidsparen die mij een half jaar van te voren boeken. In 2017 had ik zelfs een bruidspaar dat mij vier maanden van te voren boekte. Dit was een hele uitdaging, maar wel gelukt!

Wat is je favoriete moment van de dag?

Dat is voor mij toch de ceremonie, omdat het in mijn ogen daar om draait. Daar wordt het ja-woord uitgesproken. Maar het feest vind ik ook altijd heerlijk om te zien! Iedereen op de dansvloer en nog even genieten van de laatste uurtjes. Het moment waarop de gasten het bruidspaar voor het eerst zien, is ook altijd geweldig. Of als het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet… En zo kan ik nog wel even doorgaan met mijn favoriete momenten!

 

Welk advies wil je bruidsparen meegeven?

Laat jezelf niet gek maken! Het is jullie dag en of jullie nou een dag willen vol van tradities of juist los van alle tradities, het maakt niets uit! En huur een weddingplanner… Het gaat jullie zoveel rust en plezier geven! Iemand met de juiste kennis en ervaring die er ook nog voor kan zorgen dat jullie genieten van de reis ernaartoe!

 

www.naoomevents.nl

Categorie

deel