REIZEN // VIENNA

Dec 11, 2019

Een paar weken geleden vloog ik samen met mijn vriend naar Wenen voor een stedentrip. Ik heb voor het eerst met een analoge camera gefotografeerd en vond het echt heerlijk om te doen! Hieronder het resultaat en ons reisschema.

Dag 1: S’ochtends om 7 uur vlogen we vanaf Amsterdam naar Wenen. Daar namen we de trein naar het centrum en vanaf het station konden we binnen 5 minuten naar ons hotel Daniel Urban Stay lopen. Een heel mooi, fijn en betaalbaar hotel.

Nadat we aankwamen in ons hotel en al onze spullen hadden gedropt liepen we naar het Schloss, dit bleek naast ons hotel te zitten en was onze eerste ervaring met de schoonheid van Wenen. Vanaf het Schloss liepen we naar het centrum en op elke hoek van de straat keken we onze ogen uit. We dronken cocktails bij Onyx bar en zijn daarna wezen kaasfonduen bij Chamäleon.

Dag 2: We gingen ontbijten bij het Palmenhaus en liepen daarna door naar Museo de historia. Een prachtig museum waar niet alleen de kunst, maar ook het gebouw verbazingwekkend is.

Daarna liepen we langs Hofburg en door Spittelburg naar de Votckirche kerk. Inmiddels waren we al een paar uur aan het lopen en dronken we koffie bij Jonas Reindl Coffee. Toen we weer opgewarmd waren liepen we door naar de Dompfarre St. Stephan Church en gingen we naar boven voor een prachtig uitzicht over de stad.

We gingen snel terug naar ons hotel om ons om te kleden in nette kleding om naar het Wiener musikverein te gaan. Een hele toffe ervaring die zeker aan te raden is! Boek dit wel enkele weken van te voren, want het zit snel vol (extra tip: op de dag zelf zijn er ook staanplaatsen te boeken voor €3,-). Wij zaten op het balkon en konden helaas maar een paar muziekanten zien, maar dat mocht de pret niet drukken! De zaal ik verbazingwekkend mooi en het is een hele ervaring.

Na het concert liepen we naar Plachuttas gasthaus zur oper voor een Wiener Schnitzel.

Dag 3: We huurde bij ons hotel een Vespa en reden naar het Palmenhaus (er zijn er in de stad twee; eentje in het centrum en eentje naast Schönbrunn). We gingen eerst ontbijten bij Waldemar tagesbar en liepen daarna terug naar het Palmenhaus en door naar Schönbrunn palaver. Hier hielde we een kleine fotoshoot en genoten we van het prachtige uitzicht.

We pakte weer de scooter en reden naar de Prater (een oud reuzenrad) we hebben daar in de buurt rondgelopen, apfelstrudel & braadworst gegeten, want dit hadden we nog niet van ons lijstje afgestreept. S’avonds reserveerde we een plekje bij Leto, waar we het weekend afsloten met heerlijk eten en een goede wijn.

Dag 4: Dit was de laatste dag waar we na een snel ontbijtje weer naar Amsterdam vlogen.

Wenen heeft mij positief verrast en is een stad met heel veel verassingen. Er is ontzettend veel te doen en zien. Zeker een aanrader voor een stedentrip in de herfst/ winter.

Categorie

deel